Microsoft Office Word’te Filigran Ekleme

Microsoft Office Word’te Filigran Ekleme

Sayfamızın zeminine yazı ya da resim eklemeye filigran ekleme denir. Bu işlemi yapmak için Sayfa Düzeni sekmesindeki Filigran düğmesine tıklıyoruz.

Ardından karşımıza çıkan pencereden “Özel Filigran” seçeneğini seçiyoruz.

Özel Filigranı seçtikten sonra karşımıza çıkan pencereden;

Eğer zeminde resim olmasını istiyorsak; Resim Filigranını işaretliyoruz ve ardından”Resim Seç ” düğmesini tıklıyoruz. Burada  eklemek istediğimiz resim neredeyse resmimizi ekliyoruz. Eklediğimiz resmin çok silik olmasını istiyorsak Silerek Geç düğmesini işaretliyoruz.

Eğer zeminde yazı olmasını istiyorsak; Metin Filigranını işaretliyoruz ve “Metin:” yazan yere zeminde gözükmesini istediğimiz yazıyı yazıyoruz. Yine yarı saydam gözükmesini istiyorsak Yarı Saydam seçeneğini tıklıyoruz.

Eğer eklediğimiz filigranı kaldırmak istiyorsak Sayfa Düzeni/Filigran/Özel Filigran diyoruz. Ve ardından Filigran Yok seçeneğini tıklıyoruz.

    • fatma on 16/01/2020 at 11:20
    • Cevapla

    merhaba , 1 sayfaya aynı yazıyı bırden fazla olacak sekılde filigran uygulayabiliyormuyuz acaba ?

    1. Fatma Hanım, sizin sorunuza binaen filigran ekleme bölümünü açtım. Acaba dediğiniz şekilde ekleme yapmak mümkün mü diye? Ancak sizin dediğiniz şekilde ekleme yapılabilmemizi sağlayacak bir bölüm bulamadım. Muhtemelen sadece yazıda bahsedildiği şekilde ekleme yapmamıza izin veriyor.

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.