Sanal Sergi Hazırlama ( Artsteps, Emaze)

Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle resimler, yapılan çalışmalar sanal ortamda sergilenmeye başlandı. Ben bu süreçte artsteps ve emazeyi deneyimleme fırsatı buldum.

Artsteps de daha önceden varolan bir şablonu kullanabileceğiniz gibi kendiniz en baştan sergi alanının duvarlarını inşa ederek, istediğiniz şekilde bir salon inşa edebiliyorsunuz.

Daha sonra sırasıyla çalışmalarınızı duvarlara eklemeye başlayabiliyorsunuz. İlk başta biraz zor gelse de bir iki denemeden sonra çok rahat eklemeler yapabiliyorsunuz.

Artsteps de dikkat etmeniz gereken kısım Publish your exhibition kısmında yer alan Publishing Settings kısmını aktif hale getirmeniz. Eğer bu düğme aktif hale gelmezse serginiz sadece taslak olarak kalıyor ve yayınlanmıyor. Ve siz de serginizin linkini paylaşsanız da kimse serginizi açamıyor.

Resimdeki gibi düğmeyi aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Emaze de sergi hazırlamak bana çok daha kolay geldi. Emazeye giriş yaptıktan sonra yine şablonları kullarak sanal sergi hazırlayabilirsiniz. Emaze serginizi sunu gibi sergilediği için resimleriniz eklediğiniz sıraya göre sergi duvarlarında görünecektir.

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.