İnfografik Oluşturma (Easel.ly, Canva, Pictochart)

Bilgilerin kullanıcıya daha anlaşılır, çarpıcı ve grafiklerle desteklenerek sunulmasına infografik denir.

İnfografik oluşturmak için kullanabileceğimiz Web 2.0 araçlarına örnek verecek olursak; bu amaçla easel.ly, canva ve pictochart kullanılabilir.

Web 2.0 araçlarının en güzel yanı bizim için hazır şablonların bulunmasıdır. Bu şablonları kullanarak profesyonel bir grafikerin oluşturduğu çalışmalara yakın afişler, logolar, infografik vb. oluşturma imkanı buluyoruz.

Ben sizin için easel.ly’ yi denedim. Aşağıda resmini göreceğiniz çalışma hazır bir şablon kullanılarak oluşturuldu. Bilgileri ve küçük resimleri ben ekledim. Ancak arka plan renklerine, bilgisayar ve telefon resimlerine dokunmadım.

Fakat tüm arkaplan resimleri, yazı renk ve stillerini, resimleri, grafikleri değiştirmemize olanak sağlıyor.

Tek sorun resmi yüksek çözünürlüklü indirmemize izin vermiyor. Link olarak hazırladığımız çalışmaya yüksek çözünürlüklü ulaşabiliyoruz. Ancak Yüksek çözünürlüklü indirmek istediğimizde bizden belli bir ücret talep ediyor.

Yinede öğrencilerimin kendi tasarımlarını yapabilmelerine olanak sağladığı için bu tür web 2.0 araçları vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor.

Canva ise hazırladığınız infografikleri yüksek çözünürlükte indirmenize izin verdiği için easel.ly ye göre bir adım öne çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.