Canva ile Afiş ve Logo Oluşturma

Canva hem benim hem de öğrencilerimin en çok kullandığı web 2.0 araçlarından biridir. Özellikle eTwinning Projelerinde logo ve afişleri tasarlarken kullanım kolaylığından dolayı en çok Canva’yı tercih ediyoruz.

Canva’ya giriş yapabilmek için bir hesap oluşturmanız gerekir ya da google, facebook gibi hesaplarınızla giriş yapabilirsiniz. İlk başta hesap oluşturuyor olmak size zor gelebilir. Ancak daha sonra, önceden oluşturduğunuz çalışmalara tekrar ulaşmak istediğinizde hesabınızdan tüm çalışmalarınıza ulaştığınızda eminim ki çok mutlu olacaksınız.

Canva’da tasarladığınız çalışmayı yüksek çözünürlüklü olarak indirebiliyorsunuz. Bu açıdan diğer web 2.0 araçlarından ayrılıyor. Sadece canva’nın içinde yer alan telifli resimleri kullanmak istediğinizde resimlerin üzerine küçük filigranlar atıyor. Bu nedenle ben hep kendi bulduğum resimleri kullanmayı tercih ediyorum.

Photoshop’ta saatlerce uğraştığınız bir logo ve afiş, Canva ile 5 dakika da karşınızda oluyor.

Canva’da da diğer web 2.0 araçlarında olduğu gibi şablonlar var. Ve siz o şablonların her kısmını istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz.

Canvayla yapılmış öğrenci çalışmalarımdan örnekler :

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.